به گزارش پرگار خبر به نقل از خبرگزاری فارس، یاسر حنیفی، معاون مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران در آیین گشایش بیستوششمین نمایشگاه تخصصی-صادراتی فرش دستباف همزمان با اختتامیه دومین جشنواره ملی قالی فاخر با اشاره به اینکه هنر فرش دستباف عضو بدیهیات زندگی ما شده بود، اظهار داشت: تجارت فرش دستباف چیزی نیست که بتوان از آن برای این هنر بزرگ بهره برد، ارکان تولید و تجارت در بخش خصوصی از قدیمالایام بوده است.
وی با اشاره به اینکه از دو سال پیش اجرای این جشنواره ملی به استان اصفهان واگذار شده است، افزود: استقبالی بینظیری از این جشنواره شده است که نمونه بارز فعالیت بخش خصوصی برای انجام یک کار فاخر است.
حنیفی بیان کرد: این پروژه ملی در استان اصفهان به عنوان جشنوارهای برای معرفی قالب فاخر ایرانی و نشان دادن مسیر تولید و فعالیت فرش دستباف برگزار شد.
معاون مرکز ملی فرش و صنایع خلاق ایران ادامه داد: اصالت و نوآوری در این جشنواره برای انتخاب آثار برگزیده در نظر گرفته شده است و امیدواریم شاهد شکوفایی قالی ایرانی باشیم.
اصفهان یکی از قطبهای اساسی در حوزه فرش است
محمد نمکی زاده، رئیس اتاق اصناف اصفهان با اشاره به شناسایی ۲۷۰ هزار بافنده در اصفهان و صدور کارت عضویت برای آنها از سوی اتحادیه، بیان کرد: این تعداد نشان میدهد باید راهکارها و مدینه فاضلهای برای این افراد رقم بزنیم.
وی با تأکید بر اینکه در صادرات فرشی که بافندگان با زحمت انجام میدهند، عقب ماندهایم، گفت: اصفهان یکی از قطبهای مرکزی و اساسی در حوزه فرش است، ۱۴ هزار نفر از بافندگان را توانستهایم بیمه تأمین اجتماعی کنیم.
نمکیزاده از آغاز دو افتخار مهم در اصفهان خبر داد و افزود: یکی از این افتخارات جشنواره قالی فاخر و دیگری صدور شناسنامه برای فرشهای ایرانی است و دیگر کپیسازی و تقلب در تولید فرش نخواهیم داشت.
بهترین راهکار برای هویت بخشی فرش ایرانی تعیین شناسنامه است
مهدی مظهری، معاون مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران با اشاره به ضرورت شمارهگذاری فرش ایرانی تصریح کرد: این اتفاق با تصویب قانون صدور شناسنامه فرش دستباف امکانپذیر شد.
وی بهترین راهکار برای هویت بخشی فرش ایرانی را تعیین شناسنامه دانست و ادامه داد: با تعریف فیلدهای اطلاعاتی شناسنامه فرش توانستیم شیوهنامهای برای صدور شناسنامه برای فرش دستباف تدوین کنیم.
مظهری با اشاره به اینکه با شرکت ارزیابان در آزمونی علمی و عملی توسط مرکز ملی فرش گواهینامه این افراد صادر شد، تصریح کرد: تاکنون با همت مرکز ملی فرش با ۱۷ کارگزار فرش قرارداد همکاری بسته شده است و این کارگزاران در سراسر کشور از جمله اصفهان معرفی و افتتاح میشوند.
معاون مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران خاطرنشان کرد: شناسنامه این فرشها بین المللی است که به ۱۷ زبان دنیا قابل مشاهده است، کد موقعیت مکانی نشاندهنده موقعیت مکانی بافنده است و فعالیت دیگری که قرار است رخ دهد تعریف بارکد در تار و پود فرش است.
بر اساس این گزارش، در این مراسم ضمن رونمایی از شناسنامه فرش توسط مرکز شمارهگذاری کالا و خدمات ایران این شناسنامه توسط ساعد عصاچی، رئیس اتحادیه تولید کنندگان صنف فرش دستباف اصفهان مورد امضا قرار گرفت و لوح نمادین کارگروه تخصصی این حوزه به وی تقدیم شد.
هیأت داوران این نمایشگاه سیدرضی میری، تورج ژوله، علی میرزازاده، محمد نیکویی از استان تهران، حمیدرضا ذوالانواری از استان فارس، علیاصغر خوشگفتار مقدم از استان قم، حسن استکی از استان اصفهان بودند.
شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان از تاریخ ۴ لغایت ۹ بهمنماه میزبان «بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف» است.